Kiderült, mikortól lehet használni a teljes M86-ost

2016.05.26. 15:09

Csütörtökön nagyon bejárták a szakaszt.

Október közepére készül el az M86-os autóút még hiányzó szakasza Hegyfalu és Csorna között, az autósok várhatóan október végétől, november elejétől vehetik használatba az utat - jelentette be csütörtökön Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője, amikor a térség országgyűlési képviselőivel és Szombathely polgármesterével együtt bejárta és szemrevételezte az épülő útszakaszt.

Aszfaltterítő gép dolgozik az épülő M86 autóút Hegyfalu és Csorna közötti szakaszán, Répcelak határában 2016. május 26-án.


A mintegy 34 kilométer hosszúságú szakasz a pénzügyi kifizetést tekintve 84 százalékos készültségben van - mondta.

Hozzáfűzte: Csorna és Beled között befejeződött az aszfaltozás, már csak a vadvédő kerítések felállítása, szalagkorlát építése, a forgalomtechnikai táblák kihelyezése, és növénytelepítés van hátra. 

Beled és Hegyfalu között a kötőrétegig elkészült az aszfalt, jelenleg a kopóréteg építésénél tartanak, amelyet meleg aszfaltozással és hengereléssel végeznek.

A NIF Zrt.-nek az esemény után kiadott közleménye szerint a kivitelezést a Közgép Zrt. és a Strabag Zrt. által alkotott konzorcium végzi, nettó 65,9 milliárd forintért. A beruházás 85 százalékban uniós és 15 százalékban hazai forrásból valósul meg.

 

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az autóút megépülésével Szombathelyről bő két óra alatt elérhetővé válik Budapest, a régióban lévő vasi települések pedig bekapcsolódnak egy jó minőségű nemzetközi úthálózatba.

Hende Csaba képviselő (Fidesz) kiemelte, hogy a Szombathely és Csorna között fekvő települések számára komoly életminőség javulást hozhat, hogy a kamionoknak a jövőben kötelezően az autóutat kell majd igénybe venniük, így a régi 86-os út melletti települések mentesülnek az átmenő forgalomtól.

Fotó: Krizsán Csaba (MTI)

.