Hirdetés

Majdnem tragédia történt a komáromi vasútvonalon: valaki rögzítősarut tett a sínre

2010.01.17. 08:22

Késtek a vonatok szombat este a komáromi vonalon, mert ismeretlen tettesek rögzítő sarut helyeztek az egyik sínszálra, amelyre egy személyvonat ráfutott; személyi sérülés nem történt - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Hirdetés

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon Szárliget és Tatabánya állomások között Alsógalla megállóhely előtt 19 óra 45 perckor ismeretlen tettesek a vasútnál is használatos rögzítő sarut helyeztek az egyik sínszálra, amelyre a Győrből Budapest-Déli pályaudvarra közlekedő személyvonat ráfutott. A vonat elhaladása mögött több helyen köveket és fadarabokat helyeztek az elkövetők a sínre - tette hozzá.

Személyi sérülés nem történt, de - mint Both Ferenc megjegyezte - a mozdonyvezető lélekjelenlétén is múlott, hogy a történteknek nem lettek súlyosabb következményei.

Az utasokat egy másik szerelvénnyel vitték tovább a megállótól.

A rendőrségi helyszínelés több órát vett igénybe. Ez idő alatt a vonatok csak az egyik vágányon közlekedtek, 10-15 perces késéssel. A vasúti pályát 22 óra 53 perckor szabadították fel és adták át a forgalomnak - fűzte hozzá a sajtóügyeletes.

.