Már nem nyomoznak a közgyűlési elnökök azori-szigeteki utazása ügyében

2012.11.28. 10:04

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.

Megszüntette a rendőrség a megyei közgyűlési elnököknek egy múlt év végi, azori-szigeteki konferencián való részvétele ügyében indult nyomozást - erősítette meg a Blikk információját a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek szerdán.

    Mindenszky Nikoletta azt mondta: az eljárás bűncselekmény hiányában szűnt meg a közelmúltban.

    Tizenkét megyei közgyűlési elnök tavaly novemberben vett részt az Európai Régiók Közgyűlésének azori-szigeteki rendezvényén, ahol az európai romastratégiáról tárgyaltak.

Az Azori-szigetek (Fotó: msn.com)
Az Azori-szigetek (Fotó: msn.com)


A magyar politikusok közül többen családtagjuk, illetve mások kíséretében érkeztek az Atlanti-óceánon található, Portugáliához tartozó szigetekre.

    Miután két Veszprém megyei jobbikos képviselő feljelentést tett arra hivatkozva, hogy az utazást közpénzből fizették, a rendőrség 2011 végén hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el.

    A közgyűlési elnökök útját a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége fizette, de a botrány kirobbanása után ezt és a felvett napidíjakat jótékonysági célra felajánlva visszafizették a résztvevők.

Az emlékezetes kiránduláson részt Kovács Ferenc (Fidesz) is,  akit felesége is elkísért az útra, de   a Vas Megyei Közgyűlés elnöke arról számolt be a közgyűlésen, hogy a felesége utazásának minden költségét maguk fizették.

.