Hirdetés

Megalakult 4K! Vas megyei csoportja

2012.02.03. 12:44

Alakuló találkozót tartott Szombathelyen a 4K! Vas megyei csoportja. Az eseményen részt vett Nagy András, a szervezet szóvivője is.

Hirdetés

A 4K! - Negyedik Köztársaság 2007-ben alakult, budapesti fiatalok indította ifjúsági mozgalomból vált országos, baloldali elveket valló, a jelenleg parlamenti pártoktól független politikai szerveződéssé.

A 4K! a jövőben pártként kíván tovább működni, az alakuló kongresszust májusban tartják. A vasi csoportnak, mely a párttá szerveződés után a helyi alapszervezet lesz, jelenleg 15 tagja van, koordinátora Varga Tamás. (A politikus korábban az SZDSZ városi képviselője volt - a szerk.)

A 4K! elsősorban a munkavállalókat képviseli, és azokat, akiknek egyre kevesebb esélyük van közéjük tartozni: a megrendült középosztályt, a fiatalokat, a szegényeket és kirekesztetteket. Politikájának alapelve, hogy szemben a rendszerváltás óta követett iránnyal, stabil demokráciát és jól működő gazdaságot csak az alsóbb rétegek és a középosztály létbiztonságának megteremtésével és életkörülményeinek javításával lehet elérni. Csak így teremthető meg egy erős, patrióta Magyarország: egy olyan ország, ami ott teremti meg a boldogulás lehetőségét mindenki számára, ahol él.

A párt rövid távú politikai célja az ellenzék demokratikus erői összefogásában való részvétel. Programjukban nagy hangsúlyt fektetnek az oktatás kérdésére, az egészségügyre, a bérlakásrendszerre, az egyszerű, kiszámítható és szolidáris adórendszerre.

A 4K! honlapja a http://negyedikkoztarsasag.hu/ címen érhető el.