Hirdetés

A francia sanzonok magyar megfelelője – Boggie-koncert a MMIK-ban

2015.03.14. 10:58

A Dal győztese Szombathelyen járt.

Hirdetés

Pont ilyen csendes-ülős koncertet reméltem, mikor a hideg márciusi este elvonszoltam magam az MMIK-ig. Bent már asztalok és székek voltak bekészítve, a félhomályban pedig mindenki – többségében nők – kortyolgatta a teáját, üdítőjét. Nem voltak kimondottan sokan, lazán lehetett mozogni az asztalok között, de így is nagyrészt megtelt az aula. 

Aztán nemsokkal kilenc után megjelent Csemer Boglárka, Boggie és a négytagú zenei kísérete: Sebestyén Áron a billentyűk, Szabó Tamás a dobok mögött, Lee Olivér a gitárral, Simkó Várnagy Mihály pedig elektromos csellóval a kezében, és kezdődött az este.

Francia, angol és magyar nyelvű dalok váltották egymást, amik mind Boggie saját szerzeményei. Nekem a jazzes vonal jobban bejött, főleg mikor franciául énekelt. A dalok közti szünetben magáról mesélt, így azt is megemlítette, hogy Párizsban élt két évet, és itthon elvégezte a francia szakot, vagy azt, hogy ezen a nyelven tud legkönnyebben dalt írni. Jól áll neki ez a szerep, most jobb és jóval kiforrottabb, mint két éve, mikor ugyancsak Szombathelyen járt a Café Freiben.

Itt az MMIK retró aulájának kicsi színpadán elvitte a show-t Boggie, kérdés persze,  hogy az Eurovíziós Dalfesztivál óriásszínpadán ugyanilyen hatást tud-e elérni. Meglátjuk. A hatvanadik dalfesztiválon hazánkat ő fogja képviselni a „Wars for nothing” című dalával, amit Lee Olivérrel közösen tegnap is eljátszott.

Bevallom nem láttam a köztévé versenyét, Youtube-on néztem vissza a felvételt, de akár a laptopon, akár élőben hallgatom a dalt, nem tudok mást mondani rá, minthogy működik. Eléggé populáris és közben eléggé egyedi, akár a hangzás, akár a dalszöveg ahhoz, hogy felfigyeljenek rá az emberek.

Wars for nothing

A végén elénekelte azt a dalt, amivel nemzetközi elismeréseket és több milliós nézettséget is besöpört. A „Parfüm” videójában a Photoshoppal szépülő Boggie egycsapásra híres lett. Ez a dala is fülbemászó, mégis az estére a koronát végül egy Lara Fabian szám tette fel.

Értékelés: 8,5/10