Hirdetés

Választási megállapodást kötött Szombathelyen az MSZP, a DK, az Együtt és a Szolidaritás

2014.08.21. 14:10

Azt mondták, elsősorban nem pártpolitikai szempontok vezetik a szövetség tagjait.

Hirdetés

A négy párt csütörtökön délelőtt a sajtó képviselői előtt írta alá az önkormányzati választásokra szóló együttműködési megállapodást.

Ipkovich György polgármesterjelölt arról beszélt, hogy a négy párt már két kampányban dolgozott együtt, mégpedig eredményesen, ezt mutatják az országgyűlési és az európai uniós voksolás tapasztalatai. Októberben e két választáson elért eredményeknél is jobbakra számítanak. „Az előjelek jók” - mondta Ipkovich, majd hozzátette: a legjobban annak örül, hogy a feleket elsősorban nem pártpolitikai szempontok vezetik, hanem ismét a város jobbítása, fejlesztése érdekében fogtak össze.

Választási megállapodást kötött Szombathelyen az MSZP, a DK, az Együtt és

Szuhai Viktor, a Demokratikus Koalíció Vas megye 1-es választókerületi elnöke hangsúlyozta, Szombathelyen és Vas megyében nem a vitákról szóltak a baloldallal kapcsolatos hírek. „Itt nincs helye egyéni érdekeknek” - hangzott el.

Koroknyai Sándor, az Együtt – a Korszakváltók Pártja Vas megye 1-es választókerületi elnöke és a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület szombathelyi csoportvezetője a széles társadalmi összefogás és a szolidaritás szükségességéről beszélt.

Czeglédy Csaba, az MSZP szombathelyi elnöke a fentiekhez azt tette hozzá, hogy az elmúlt két hónapban elkészült a szövetség választási programja. A részleteket a következő hetekben ismertetik. Győzelem esetén erre alapozzák majd a következő öt év ciklusprogramját. Nem lenne elegendő, ha mindössze azzal indulnának az önkormányzati választásokon, hogy Ipkovich György folytatja a 2002-2010 közötti időszakot – hangsúlyozta Czeglédy. A politikus elmondta még, hogy civil szervezetek is az összefogás mellé álltak, de részleteket egyelőre nem árult el. Az egyes választókörzetekben induló közös jelölteket hétfőn mutatják be.