Hirdetés

MSZP: Nem lesz repülőtér fejlesztés Vát és Porpác településeken

2012.08.17. 14:24

A vasi reptér-saga újabb fejezete.

Hirdetés

Egy pénteken tartott sajtótájékoztatón az a hír hangzott el, mégsem lesz semmi a Szombathely közelében megvalósuló reptérberuházásból.

Dr. Nemény András  és Dr. Ipkovich György országgyűlési képviselők elmondták, hogy eddig pártoktól függetlenül összefogás volt a Vát-Porpác térségében létesítendő repülőtér ügyében. Most ez a prioritás megszűnt egy szerdán kihirdetett kormányrendelet értelmében.

A Kormány 223/2012. (VIII. 15.) kormányrendelete ugyanis a Vát és Porpác települések területén megvalósuló repülőtér-fejlesztéssel összefüggő, a közigazgatási hatósági ügyek kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló 351/2009. (XII. 30.) kormányrendeletet hatályon kívül helyezi. Ennek értelmében pedig a repülőtér megvalósulásának esélye nagyon kevés.

 Nem lesz repülőtér fejlesztés Vát és Porpác településeken

Az MSZP számára is meglepő rendeletet véletlenül találták meg, ugyanis nem kapott nagy nyilvánosságot. Véleményük szerint a mostani kormány nem akarja ezt a beruházást megvalósítani a hátralévő két évben.

Szomorú apropó még - hallottuk -, hogy Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter szerdán, a kormányrendelet kihirdetésének napján, itt jár városunkban és egy szóval sem említette ennek a rendeletnek létezését.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke már alapkőletételt ígért az ügyben néhány héttel ezelőtt. Ezzel lapunk is foglalkozott.