Hirdetés

Múzeumok éjszakája Kőszegen és Celldömölkön

2015.06.16. 14:11

"Varázsitalok" és amulettek készítése, csillagászati előadások. 

Hirdetés

Az Arany Egyszarvú Patikamúzeumban "varázsitalokat" készíthetnek a résztvevők olyan gyógynövényekből, amelyek állítólag jól használhatók az átkok ellen. A Tábornokházban a hősök tornyában bűbájos kvízjátékra várják az érdeklődőket, akik az amulettkészítés fortélyaival is megismerkedhetnek.

A Fekete Szerecseny Patikamúzeumban is különleges keverékeket, "sötét varázslatok elleni elixírt" készíthetnek a betérők, a vállalkozó kedvűek pedig részt vehetnek egy bátorságpróbán, amely során végiglátogathatják az összes kőszegi varázslatos helyszínt, amit azután egy "tekergő kvíz" kitöltésével igazolhatnak.

Celldömölkön a Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont is éjfélig tart nyitva, ahol a Vulkánházban a természettudományokhoz kerülhetnek közelebb a látogatók. Csillagászati előadások hangzanak el a bolygók csodálatos világáról, a Hold-kutatásról, a kozmikus becsapódások a földi életre gyakorolt hatásairól. Az épület előtt a Gothard Csillagászati Egyesület távcsövével végezhetnek megfigyeléseket az érdeklődők, akik természetesen megtekinthetik a vulkánok működését bemutató interaktív kiállítást is.