Vas Megye - Új megyei újság indul

2006.11.29. 20:44

Új lapot gründol a megyei önkormányzat. Az évente 6-12 alkalommal megjelenő sajtótermék elsősorban a hirdetésekből szeretne megélni.

A megyei önkormányzattól kapott információ szerint nemsokára új sajtótermék lát napvilágot Vas megyében. A Vas Megye című újság a tervek szerint 80 ezres példányszámban, 8-16 A/3-as oldalon, évente 6-12 alkalommal jelenik majd meg. A kiadási költségek zömét hirdetésekből szándékoznak előteremteni.

A lap indításának magyarázataként ez olvasható a sajtóközleményben: „Vas megye életében a nyomtatott sajtó történelmi távlatokban is jelentős szerepet töltött be. A Vas Megyei Önkormányzat felismerve a megyék sorsával kapcsolatos felelősségét, saját tevékenységének súlyát és fontosságát a közigazgatási és szellemi értelemben vett Vas megye megmaradásában, arra törekszik, hogy minden lehetséges módon megjelenítse érdekeit és érvényesítésük céljából hangját hallassa.”

Ami a lap tartalmát illeti, arról azt tudni, hogy „tartalmazná mindazokat az információkat, amelyeket a közgyűlés részéről elengedhetetlenül fontosnak tart a megye lakosságának tájékoztatására”, és hogy „a megyei önkormányzatot, a megyét, az itt élők érdekeit, az intézményekkel kapcsolatos feladatokat, eseményeket, a kisebbségeket, a nyugdíjasokat, a gazdaságot és a többi ágazatot érintő kérdéseket megyei önkormányzati szemszögből taglalja és értékeli”.

A lap főszerkesztői feladatainak ellátásával Alexa Károly irodalomtörténészt bízta meg a közgyűlés, a szerkesztés és megjelentetés feladatát az Életünk szerkesztősége kapta. Az első próbaszám már 2006 karácsonyakor jelenik meg, a szerkesztőbizottság 2007 elején áll fel.
.