Hirdetés

Újabb Audi-beszerzés borzolja a szombathelyi kedélyeket

2007.05.14. 20:40

A városvezetés újabb Audi vásárlására készül. A 10 milliós autót a hírek szerint Szabó Gábor használná.

Hirdetés

Egy előterjesztés szerint egy gazdagon felszerelt limuzint kívánnak megszavazni Szabó Gábor részére a városházán a közbeszerzési bizottság ülésén. A luxusautót extraként négykerék meghajtással és sílécek szállítására alkalmas kiegészítővel látják el

Egy hétfői sajtótájékoztatón Lazáry Viktor elmondta: A Fidesz-KDNP frakció megütközéssel szerzett tudomást arról, hogy a város vezetői a polgármesteri Audi megvétele után egy újabb személygépkocsit kívánnak vásárolni maguknak.
Lapunk a nap folyamán többször is megpróbálta elérni Szabó Gábort telefonon, ez estig nem sikerült. Az alpolgármesternek a városi televízió honlapján található nyilatkozata szerint a bizottság a mai ülésén leszavazta a beszerzést. Az alpolgármester az üggyel kapcsolatban kedd reggel tart sajtótájékoztatót, melynek hivatalos címe: Válasz az újabb fideszes rágalmakra személygépkocsi beszerzése tárgyában.
A politikus felháborítónak tartja, hogy miközben a közgyűlés elfogadott egy számtalan megszorítás, pénzelvonást tartalmazó költségvetést, a város vezetői kizárólag saját kényelmük és gyarapodásuk érdekében hoznak meg döntéseket.

Az ellenzék a beruházást indokolatlannak tartja, és nem szavazza meg – hangzott el.

Szakály Gábor elmondta, hogy a mintegy 10,5 millió forint értékben megvásárolni kívánt Audi A4-es luxuslimuzin olyan felszereltségű, amely a hivatali munka elvégzéséhez felesleges.

Köztudomású, hogy Szabó Gábor rendszeresen jár síelni, ezért korántsem meglepő, ám annál inkább felháborító, hogy a járművet „2000 cm3-es, 200 lóerős benzines motorral”, „quatro állandó összkerékhajtással” és extraként „sízsákkal” kívánja a polgármesteri hivatal beszerezni – jelentette ki a politikus.

Szomorúan vesszük tudomásul, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban napvilágra került botrányok ellenére a város vezetői, fittyet hányva az emberek felháborodására, folytatják a közvagyon elherdálását – hangzott el végül.

Audi a4


Az ajánlattételi felhívás-tervezetben megfogalmazott specifikációk:

Becsült érték:
10,5 millió forint

Gépjármű típusa:
Audi A4 Limusin (4 ajtós)

Felszereltség:
Motor: 2000 cm3, turbófeltöltős benzines, teljesítménye 200 LE
Quattro állandó összkerékhajtás
Szín: mélytengerkék gyöngyház fényezés
Üléshuzat: sötétkék szövet

Extrák:
Elektromosan állítható gerinctámaszok elől
Elektromosan állítható, fűthető és behajtható külső tükrök
Elektromos napfényroló a hátsó ablakra
Concert cd rádió
Vezetői információs rendszer
Fűthető első ülések
Sebességszabályozó (Tempomat)
Kanyarodási fény
Lopásgátló kerékcsavarok
Krómozott díszlécek az ablakkeretekben
Oldallégzsák hátul
Telefonelőkészítés kihangosítóval
Parkolóradar hátul
Multifunkciós bőrkormány
Xenon plus fényszórók
Sízsák
Alumíniumöntvény kerék 7,5J x 17