Szendvicsek:
Felvágottas szendvics (korpás, magvas vagy rozsos zsemle, kifli, kenyér; margarin; zöldség; sovány felvágott)
Májkrémes szendvics (korpás zsemle; baromfi májkrém; zöldség, esetleg mustárral)
Sajtos szendvics (korpás zsemle, rozsos zsemle; margarin; zöldség; szeletelt sajt, vagy kockasajt)
Túrókrémes szendvics (korpás zsemle; tavaszi vagy körített túró; zöldség)
Halas szendvics (korpás zsemle; halkrém konzerv halból, citromlével, margarinnal; zöldség)
Saláták:
Joghurtos kukoricasaláta reszelt sajttal
Vegyes saláta hamis majonézzel
Görög saláta (vagy ehhez hasonló jellegű saláta, oliva olajos, ecetes öntettel)
Virsli saláta
Saláta-mix (idény szerint kapható friss, aprított zöldségkeverék öntettel vagy anélkül, esetleg olajos magvakkal, sajttal, túróval, sonkával dúsítva)
Italok:
Tej (2 dl-es, iskolatej formában, vagy adagolva)
Tej alapú turmixital (ízesített, illetve gyümölcsös)
Joghurt - gyümölcsös
- müzlis
- natúr
- joghurtital (poharas vagy adagolva)
Kefir
Ásványvíz (szénsavas és szénsavmentes, 3-5 dl-es egységekben, vagy adagolva)
„Édességek” és „nassolnivalók”:
Müzli szeletek
Aszalt gyümölcsök (kis adagokban)
Olajos magvak (kis adagokban)
Teljes kiőrlésű gabona-termékből készült keksz, puffasztott gabonaszelet, extrudált kenyér
Tejtermék desszertek (krémtúró, joghurthab, puding)
Gyümölcsök
Önállóan kapható termékek:
Zsemle (korpás, magos, rozsos, stb.), kifli (korpás, magos, rozsos, stb.), kenyér (korpás, magos, rozsos, stb.) sajtos pogácsa, magvas perec
Lekvár (20 g-os adagokban)
Túrókrém, sajtkrém (kis adagokban)
Friss gyümölcsök (évszaknak megfelelően)
Az iskolabüfék kínálatának kialakításakor az árusítható termékekkel kapcsolatban a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/1012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 129.§ és 130.§-át figyelembe kell venni.
Forrás: ogyei.gov.hu
Mit árusítsanak az iskolai büfék?