Hirdetés

Ezeken a határátkelőhelyeken jelentős forgalomnövekedésre számíthat húsvétkor

Ezeken a határátkelőhelyeken jelentős forgalomnövekedésre számíthat húsvétkor

2018.03.31. 10:07

A határátkelőhelyek várható forgalma így alakul a húsvéti hosszú hétvégén.

Hirdetés

2018. március 29. és 2018. április 5. között a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul.

A húsvét és az európai iskolai szünet, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt jelentős forgalom várható  a szerb, az ukrán és a román határszakaszokon.

Erőteljesebb határforgalommal számolhatunk szombaton és vasárnap napközben, főként kora reggeltől délig és késő délutántól estig a kilépő és a belépő irányban egyaránt. Hétfőn, április 2-án elsősorban a belépő irányban számolhatunk erőteljesebb forgalommal és helyenként várakozással kora délutántól késő estig.

A húsvéti ünnepek alatt, 2018. március 29-e és április 3-a között az alábbiak szerint tilos közlekedni a 7,5 tonna megengedett össztömeg feletti, illetve a veszélyes árut szállító járművekkel Magyarországon:

- 2018. március 29-én 22 órától március 30-án 22 óráig, illetve március 31-én 22 órától április 2-án (húsvéthétfőn) 22 óráig.

Emiatt 2018. március 29-én késő estig és április 2-án 22 órát követően erőteljes teherforgalom várható elsősorban Letenye, Udvar, Tompa, Nagylak, Gyula, Ártánd és Záhony közúti valamint Röszke, Csanádpalota–Nădlac, autópálya határátkelőhelyen.

 

2018. április 3-án, kedden 10 órától ünnepélyes keretek között átadásra és megnyitásra kerül szerb viszonylatban Bácsszentgyörgy–Raština közúti határátkelőhely 7 és 19 óra közötti nyitva tartással, irányonként egy-egy forgalmi sávval a személygépkocsik részére, amelyet a magyar, valamint a szerb állampolgárokon kívül az uniós és EGT országok, valamint Svájc állampolgárai, illetve ezek harmadik országbeli családtagjai (a szabad mozgás uniós jogát élvező személyek) vehetnek igénybe.

Az egyes országokra, így például a szomszédos Ukrajnára vonatkozó utazási információk, tanácsok a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

 

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé eseti jelleggel – különösen húsvéthétfőn és azt követően kedden – torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás akár a 30-60 perc is lehet.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma így alakul

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.