Hirdetés

Ezeken a határátkelőhelyeken jelentős forgalomnövekedésre számíthat húsvétkor

Ezeken a határátkelőhelyeken jelentős forgalomnövekedésre számíthat húsvétkor

2018.03.31. 10:07

Hirdetés

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma így alakul:

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein, a hétvégén a szokásosnál élénkebb forgalom várható, de várakozás kialakulásával nem számolunk.

 

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein, a hétvégén a szokásosnál élénkebb forgalom várható, de várakozás kialakulásával nem számolunk.

 

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein, a hétvégén a szokásosnál élénkebb forgalom várható. A személyforgalomban várakozás kialakulásával Udvar közúti határátkelőhelyen lehet számolni március 29-én, csütörtökön déltől péntek hajnalig kilépő irányban, illetve belépő irányban április 2-án, hétfőn, melyek mértéke akár 30-60 perc is lehet. A teherforgalomban Udvar közúti határátkelőhelyen a várakozás elérheti a 60 percet csütörtök estig és hétfő estétől kedd délutánig.  

 

Bács-Kiskun megye

A megye közúti határátkelőhelyein – elsősorban Tompa közúti határátkelőhelyen, valamint esetenként Hercegszántó közúti határátkelőhelyen – a személyforgalomban csütörtök déltől péntek hajnalig akár 30-90 perces várakozással lehet számolni kilépő irányban. A személyforgalomban erőteljesebb határforgalommal számolhatunk a megye összes közúti határátkelőhelyén, pénteken, szombaton és vasárnap napközben is, főként kora reggeltől délig és késő délutántól estig. Hétfőn, április 2-án déltől a belépő buszok és személyautók számának emelkedésével lehet számolni Tompa és Hercegszántó közúti határátkelőhelyen, ami esetenként 30-60 perces várakozást eredményezhet. A teherforgalomban Tompa közúti határátkelőhelyen a várakozás elérheti a 60-120 percet csütörtök estig és hétfő estétől kedd délutánig.

 

Csongrád megye

Röszke autópálya határátkelőhelyen, csütörtök déltől péntek hajnalig akár 30-120 perces várakozással lehet számolni kilépő irányban az autóbuszok és a személygépjárművek tekintetében, míg tehergépjárművek esetében akár 60-120 perces várakozás kialakulásával is lehet számolni. Amennyiben a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán torlódás lesz, a rendőrök a forgalmat Tompa közúti határátkelőhely felé terelik. Tompa közúti határátkelőhely mellett a magyar, szerb és az uniós állampolgárok használhatják az Ásotthalom, a Tiszasziget és a Röszke közúti határátkelőhelyet is, amelyek naponta 7 és 19 óra között vehetők igénybe.

 

Röszke autópálya határátkelőhelyen erőteljes személyforgalommal számolhatunk pénteken, szombaton és vasárnap napközben, főként kora reggeltől délig és késő délutántól estig. Hétfőn, április 2-án a belépő irányban a személyforgalmi sávokon 30-60 perc, az autóbuszok esetében 30-90 perces várakozás alakulhat ki déltől késő estig. A tehergépjárművek esetében akár 60-120 perc várakozás is kialakulhat ki- és belépő irányban a jövő héten hétfőn 22 órától kedden késő estig.

 

Tiszasziget, Röszke és Ásotthalom közúti határátkelőhelyen, a hosszú hétvégén 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban, illetve a zárást megelőzően este a kilépő irányban, illetve napközben is élénk személyforgalom várható.

 

Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban kilépő irányban csütörtök estig 60-120 perc várakozási idővel lehet számolni. A kamionstopot követően a jövő héten, kedden 120 percet meghaladó várakozás is kialakulhat. A személyforgalomban kilépő irányban csütörtökön és pénteken esetenként 30-120 perc várakozás kialakulásával számolhatunk. Belépő irányban hétfőn déltől lehet estig forgalomnövekedéssel számolni, amely miatt a várakozás esetenként 15-60 perc is lehet. Szombaton és Vasárnap napközben élénkebb személyforgalommal lehet számolni Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen.

 

Erőteljesebb határforgalommal számolhatunk Kiszombor és Nagylak közúti határátkelőhelyen is, pénteken, szombaton és vasárnap napközben, főként kora reggeltől délig és késő délutántól estig.

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.