Hirdetés

Ezeken a határátkelőhelyeken jelentős forgalomnövekedésre számíthat húsvétkor

Ezeken a határátkelőhelyeken jelentős forgalomnövekedésre számíthat húsvétkor

2018.03.31. 10:07

Hirdetés


Békés megye

Békés megye határátkelőhelyein a hétvégén a szokásosnál élénkebb forgalom várható, de jelentősebb várakozás kialakulásával nem számolunk a személyforgalomban. Kilépő irányban március 29-én, csütörtökön déltől estig, illetve 30-án reggel számolhatunk a legélénkebb személyforgalommal. Belépő irányban vasárnap este és hétfőn lehet jelentősebb a forgalom mértéke.

 

Gyula közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban március 29-én csütörtökön 22 óráig és április 2-án 22 órától kedd délig akár 30 perc várokozás is kialakulhat.

 

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen a tehergépjárművek tekintetében március 31-én 15 óra és 22 óra között a ki- és belépő irányban 60-120 perc várakozás alakulhat ki. A tehergépjárművek esetében ki- és belépő irányban április 3-án és április 4-én 8 és 22 óra között 60-120 perc várakozás alakulhat ki.

 

A személygépjárművek tekintetében Ártánd közúti határátkelőhelyen március 31-én és április 1-jén 8 és 20 óra között a belépő irányban akár 30-60 perc várakozás is kialakulhat. Szintén forgalomnövekedéssel számolhatunk a személyforgalomban kilépő irányban március 29-én, csütörtökön déltől estig, amely során akár 30-60 perces várakozás is kialakulhat.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen, jellemzően a dinamikusan megnövekedő személyforgalom miatt alakulhat ki a hétvégén és a jövőhéten szerdán ki- és belépő irányban egyaránt 30-90 perc várakozás. A teherforgalom tekintetében a várakozás kilépő irányban elérheti, illetve meghaladhatja a 60-120 percet.

 

Tiszabecs és Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalom tekintetében pénteken és szombaton, illetve jövőhéten kedden és szerdán kilépő és belépő irányban 60 perc várakozás kialakulásával lehet számolni.

 

Barabás (zárás 19 óra), Lónya (zárás 18 óra) közúti határátkelőhelyen a nap bármely időszakában kialakulhat várakozás, amelynek mértéke elsősorban az átkelőhely zárását megelőző időszakban ki- és belépő irányban is elérheti vagy meghaladhatja a 30 percet. A várakozások elkerülése érdekében javasoljuk, hogy kilépő forgalom esetén a zárást megelőző 30. perctől a Lónya közúti határátkelőhely helyett válasszák a Barabás közúti határátkelőhelyet. Javasoljuk továbbá, hogy a zárást megelőző 30. perctől a Barabás közúti határátkelőhely helyett válasszák az állandó nyitva tartású Beregsurány közúti határátkelőhelyet.

 

Vállaj közúti határátkelőhelyen forgalomnövekedéssel számolhatunk a személyforgalomban a kilépő irányban március 29-én, csütörtökön déltől estig, amely során akár 30-60 perces várakozás is kialakulhat. A személyforgalomban erőteljesebb határforgalommal számolhatunk pénteken, szombaton és vasárnap napközben is, főként kora reggeltől délig és késő délutántól estig. Hétfőn, április 2-án déltől késő estig a belépő irányban lehet esetenként 30-60 perces várakozás.

 

Csengersima közúti határátkelőhelyen a kilépő irányban március 29-én, csütörtökön déltől estig alakulhat ki jelentősebb forgalom, amely során akár 30-60 perces várakozás is előfordulhat. A hétvégén a reggeli-délelőtti időszakban belépő irányban 30 perc, a kora délutáni, kora esti órákban pedig kilépő irányban szintén 30 perc várakozás kialakulásával számolunk a szakaszosan megnövekvő utasforgalom miatt. Szintén forgalomnövekedéssel számolhatunk a személyforgalomban kilépő irányban március 29-én, csütörtökön déltől estig, amely során akár 30-60 perces várakozás is kialakulhat.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

A légi közlekedésben kiemelt teltházas a Húsvét előtti és az azt követő időszak, ezért javasoljuk az ellenőrzési folyamat (utasbiztonsági-ellenőrzés, vám- és útlevélvizsgálat) miatt a repülőtérre való korábbi elindulást az utazóközönségnek. A légijáratokról bővebb információ a http://www.bud.hu/ honlapon szerezhető be.

.