Választás 2018 - Momentum: 97 helyen adtak le ötszáznál több ajánlást

MTI

2018.03.05. 19:10

Fekete-Győr András pártelnök közlése szerint 97 helyen adtak le ötszáznál több ajánlást a Momentum Mozgalom jelöltjei.

Fekete-Győr András pártelnök közlése szerint 97 helyen adtak le ötszáznál több ajánlást a Momentum Mozgalom jelöltjei, szinte mindegyiküknél 600-nál is magasabb volt a szignók száma, ezzel pedig az ellenzéki oldal ötödik "országos elérésű pártjává" váltak.

    Hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: összesen 61 ezer 295-en szavaztak aláírásukkal bizalmat a közéletbe új gondolatokat, lendületet, őszinteséget hozó új politikai generációnak, ez pedig azt jelenti, hogy nem csupán a legnagyobb parlamenten kívüli erővé váltak, de ez az első olyan 21. századi párt, amelyik egy évvel az indulása után sikerült a választókerületek kilenctizedében jelöltet állítania.
    Az aláírásgyűjtés tanulságaként említette, hogy szinte minden ellenzéki szimpatizáns együttműködésre kérte őket az Orbán-kormány leváltásáért, hozzátéve, erre hajlandóak is győzelemre esélyes, hiteles, őszinte jelöltek mögé állva, ha ezt viszonozza a többi ellenzéki párt.
    Szólt arról is: március 11-én jelöltkongresszust tartanak, amelyen megbeszélik, hogy a következő egy hónapban mit tehetnek még a  "kormány-, illetve a rendszerváltás érdekében".
    Kérdésre válaszolva Fekete-Győr András elmondta: az LMP-vel "koalícióra nincs lehetőség, együttműködésre viszont van", és még ezen a héten Szél Bernadettel, a párt miniszterelnök-jelöltjével, akinek azt fogja javasolni, hogy kezdeményezzék az ellenzéki oldal két legnagyobb szereplője, az MSZP-Párbeszéd és a Jobbik egymás közötti együttműködését.
    Ha ők nem tudnak együttműködni, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz az egyéni választókerületekben - fogalmazott.

.