Hirdetés

Újabb heves zivatar és felhőszakadás jöhet, de hőségre is készüljön kedden
www.met.hu

Újabb heves zivatar és felhőszakadás jöhet, de hőségre is készüljön kedden

Időjárás-előrejelzés keddre

2018.06.11. 22:27

Mutatjuk hol, mire számíthat kedden.

Hirdetés

A várható heves zivatarok miatt csaknem az egész országra, több megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést keddre. Emellett több megyében a hőségre is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: éjszaka az ország keleti, északkeleti felén-harmadán, esetleg az északi határ mentén alakulhat ki egy-egy zivatar.

Kedden várhatóan a nap második felében alakulhatnak ki, illetve sodródhatnak be zivatarok főként az ország északi, majd az északnyugati, nyugati megyéibe. Ezek között már nagyobb eséllyel lehetnek heves zivatarok, amelyekhez kapcsolódva (inkább az esti, éjszakai órákban) 90-100 kilométer/órás szélrohamok, nagyobb méretű jég és (20-30 milliméternél is több esővel) felhőszakadás társulhat.

Kedd éjszaka a zivatartevékenység átterjedhet az ország más részeire is - tették hozzá.

Figyelmeztető előrejelzés, heves zivatarok 06.12-én, kedden - Forrás:met.hu

Heves zivatarok veszélye miatt Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra kiadták az első- és másodfokú figyelmeztetést.

Figyelmeztető előrejelzés, felhőszakadás június 12-én, kedden - Forrás: met.hu

Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar megye kivételével felhőszakadás veszélye miatt szintén elsőfokú a figyelmeztetést adtak ki.

Figyelmeztető előrejelzés, hőség június 12-én, kedden - Forrás: met.hu

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Somogy, Tolna és Zala megyére a hőség miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki keddre.

Ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat. Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 15-22, a legmagasabb hőmérséklet 28-34 fok között várható.