Hirdetés

Kiadták a figyelmeztetést - heves zivatar, felhőszakadás várható ezeken a területeken pénteken

Kiadták a figyelmeztetést - heves zivatar, felhőszakadás várható ezeken a területeken pénteken

Időjárási hírek

2018.08.23. 22:57

Időjárás: Ezeken a területeken felhőszakadás, öt megyében heves zivatar várható pénteken, máshol marad a hőség.

Hirdetés

A hétvégén egyre többfelé csapadékosra fordul az időjárás, és jelentős lehűlés is várható. Vasárnap többfelé a 20 fokot sem érik el a maximumok, miközben az Alföldön még 30 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Péntek délelőtt a több-kevesebb napsütés mellett helyenként, a déli óráktól északnyugaton, északon többfelé, másutt néhol valószínű zápor, zivatar.

Figyelmeztető előrejelzés, hevers zivatar pénteken - Forrás: met.hu

 

A légmozgás megélénkül, helyenként meg is erősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

Figyelmeztető előrejelzés, felhőszakadás pénteken - Forrás: met.hu

A Dunántúl északi felében a zivatarokat a délutáni órákban viharos szél, intenzív csapadék vagy egy-egy helyen felhőszakadás kísérheti. Az említett területen jégeső is előfordulhat.

A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 29-34 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a Dunától keletre több, a Dunántúlon pár órára süt ki a nap. A Dél-Alföldön elszórtan, másutt többfelé várható zápor, zivatar, északnyugaton, nyugaton eső is. A Dunántúlon és a Tiszántúlon is megerősödhet a szél, emellett zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 16-22 fok között valószínű. A nappali maximumok az Észak-Dunántúlon 20-27, másutt 27-33 fok között alakulnak.

Vasárnap keleten kezdetben még kisüt a nap, majd ott is befelhősödik. A Dunántúlon jellemzően erősen felhős lesz az ég, majd késő délutántól vékonyodik a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor, főleg keleten zivatar is. Emellett a szél is megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon és az Északi-középhegységben 16-20, az Alföldön 22-30 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

.