Hirdetés

Jóváhagyták, hogy Mediamarkt legyen a Tescokban
MTI

Jóváhagyták, hogy Mediamarkt legyen a Tescokban

MTI

2019.01.25. 14:30

Kilenc áruházban a műszaki osztályt a Mediamarkt adja majd.

Hirdetés

Irányítást szerezhet a MediaMarkt a Tesco kilenc áruházának elektronikai üzletága felett - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a GVH megállapította, hogy nem jár káros versenyhatásokkal a MediaMarkt irányításszerzése egyes Tesco áruházak elektronikai üzletága felett. 

A tranzakciót követően a Media Markt Retail Cooperation Kereskedelmi Kft. kilenc helyszínen - Budapest, Veszprém, Sopron, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya - üzemeltethet eladótéren belüli, szakosított, műszaki fogyasztási cikkeket árusító üzletet a Tesco-Global Áruházak Zrt. értékesítési helyszínein belül.

A GVH közölte, hogy országosan, illetve településeken is vizsgálta az összefonódás lehetséges versenyhatását a műszaki fogyasztási cikkek kiskereskedelmi értékesítésének piacán, megkerestek számos, a magyar piacon jelen lévő versenytársat is. 

Az elemzés során arra a következtetésre jutottak, hogy az összefonódás miatt a piaci koncentráció csekély, a versenyt nem veszélyeztető mértékben változik országosan és lokálisan egyaránt.

Döntésében a GVH mérlegelte a tranzakció várható előnyeit is, különös tekintettel a fogyasztókat érintő kedvező hatásokra.

.