Keddtől útlezárásra, torlódásra számítson az M0-son

2019.03.25. 14:27

Bővítik az M0-s autóút és az M5-ös autópálya közös csomópontját.

Növelik az M0-s autóút és az M5-ös autópálya közös csomópontjának kapacitását. Emiatt keddtől vasárnapig lezárásra, torlódásra kell készülni a térségben - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A munkálatok végeztével az M0-s autóút déli szektora felől érkezők nem egy, hanem két sávon hajthatnak ki az M5-ös autópálya Szeged felé vezető csomóponti ágára, és szintén két sávon lehet majd kihajtani az M5-ös autópályáról, Szeged felől az M0-s autóút felé.
    

Az új forgalmi rend kialakításhoz burkolati jelek eltávolítása, új burkolati jelek felfestése, KRESZ-táblák cseréje és az M5-ös autópálya lassító sávjának burkolatcseréje szükséges. 
    

Keddtől csütörtökig ezért az M5-ös autópályáról, Szeged felől, a 23-as kilométernél nem lehet kihajtani az M0-s autóút felé. A lezárt csomópontnál időszakosan sávzárásra is számítani kell.
    

A lezárás idején az M1-es autópálya felé közlekedők az M0-s autóút déli szektorát a lezárásnál tovább haladva az M51-es autóúton keresztül érhetik el.

A Liszt Ferenc repülőtér, az M3-as autópálya, valamint a Gyál felé tartók szintén a lezárt csomópontnál tovább haladva az M51-es autóúton keresztül érhetik el az M0-s autóút repülőtér felé vezető oldalát.

A személygépkocsival közlekedők az M5-ös autópályáról korábban letérve Üllő, majd Gyál felé továbbhaladva érhetik el az M0-s autóutat mindkét irányba.
    

Szombat este 22 órától vasárnap estig az M0-s autóút déli szektora felől nem lehet kihajtani az M5-ös autópálya csomópontjában, és ott időszakosan sávzárásra is számítani kell. Ezalatt az M5-ös autópálya felé közlekedők az M0-s autóút déli szektorában, a 23-as kilométernél térhetnek le és az M51-es autóúton keresztül hajthatnak fel az M5-ös autópályára. A másik lehetőség: a lezárt csomópontnál tovább haladva a következő, 34-es kilométerszelvényben lévő csomópontban megfordulni és az ellenkező irányból felhajtani az M5-ösre.
    

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt kéri, hogy még utazás előtt mindenki tájékozódjon a közútkezelő Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu oldalon.

.