Dunai hajóbaleset - Egy ember van kórházban a szerda esti dunai hajóbaleset túlélői közül

MTI

2019.05.30. 16:27

Dunai hajóbaleset - M1: már csak egy ember van kórházban.

Már csak egy ember van kórházban a szerda esti dunai hajóbaleset túlélői közül - hangzott el az M1 aktuális csatornán csütörtök délután.

A Híradóban azt mondták, már csak egy bordatöréses beteget kezelnek kórházban, a többieket hazaengedték.
A Parlamentnél szerda este történt balesetben legalább heten meghaltak, 21 embert, köztük egy ötéves kislányt és több 70 év körüli embert keresnek.

A baleset este, nem sokkal 9 óra után történt a Margit hídnál; a Viking szállodahajóval ütközött össze a nála jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, és másodpercek alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek pedig már csak a holttestét találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A túlélőket kórházba vitték, valamennyien könnyebben sérültek meg.
    

Az M1 információi szerint a szerdai volt a dél-koreai turistacsoport első napja Budapesten, a városnéző hajó este nyolckor futott ki fedélzetén 33 turistával és kéttagú személyzettel.

Az M1-en bemutatták a balesetben érintett másik hajót, a Viking szállodahajót, amely látszólag alig sérült meg a balesetben. A szállodahajóra azóta visszamehettek az emberek.

.