Hirdetés

Időjárás-előrejelzés a hétvégére - Mutatjuk, meddig élvezheti a napsütést
pixabay

Időjárás-előrejelzés a hétvégére - Mutatjuk, meddig élvezheti a napsütést

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.05.25. 01:36

Szárazabb léghullámok áramlanak a Kárpát-medencébe. Itt vannak a hétvégi időjárás-előrejelzés részleteit.

Hirdetés

Szombat estig nyugat, délnyugat felől szárazabb léghullámok áramlanak a Kárpát-medencébe, ezért keleten is kevesebb záporra, zivatarra, több napsütésre lehet számítani erősödő nappali felmelegedés mellett.

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőtt - Forrás:met.hu

Éjszaka mindenütt csökken a felhőzet, kezdetben keleten egy-egy zápor még lehet. Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett sokat süt majd a nap, főként a keleti tájakon lesz erősebb a gomolyfelhő-képződés, amelyből elszórtan várható záporeső, zivatar. A délután folyamán a nyugati határvidéken sem lehet kizárni egy-egy zápor, zivatar kialakulását. Az északnyugati szél többször megélénkül, ma főként a Bakony és a Balaton környezetében erős széllökések is előfordulhatnak.
    

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, keleten az enyhébb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 25 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Gomolyfelhő-képződés és délután délnyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzet mellett sok napsütésre számíthatunk. Helyenként - elsősorban északkeleten és északnyugaton - záporeső kialakulhat, egy-egy zivatar is lehet. 

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

.