Időjárás-előrejelzés a hétvégére és a májusi fagyosszentek napjaira

Időjárási hírek

met.hu

2019.05.11. 01:27

Ilyen időjárás várható szombaton valamint Pongrác, Szervác, Bonifác napján.

A hétvégén is változékony lesz az időjárás. Napsütésre, esőre többször is, valamint viharos szélre számíthatunk. Vasárnap helyenként csak 11 fokig melegszik a levegő. Itt vannak a részletek.

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás:met.hu

Szombaton délelőtt a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, majd délután fátyolfelhők sodródnak be nyugatról. Késő délutántól főként a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet. Napközben elsősorban az északkeleti megyékben, késő délutántól északnyugat, nyugat felől várható zápor, helyenként zivatar. A csapadéksáv éjfélig a Duna vonaláig jut. A délnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat.

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható, a déli vidékeken lesz a melegebb.

Távolabbi kilátások vasárnaptól keddig

Időjárás-előrejelzés vasárnapra, Pongrác napjára

Időjárás-előrejelzés vasárnapra, Pongrác napjára - Forrás.met.hu

Vasárnap keleten még lesz némi napsütés, majd ott is megnövekszik a felhőzet és beborul az ég. A Dunántúlon már vasárnap, hétfőtől keletebbre várható több helyen eső, zápor, néhol zivatar. Erős, gyakran viharos északias szél főként a Dunántúlon várható. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 80 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 6 és 13 fok között alakul, de nyugaton ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 9 és 15, keletebbre 16 és 23 fok között valószínű, de itt is napról napra csökken.

Időjárás-előrejelzés hétfőre, Szervác napjára

Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn, Szervác napján többfelé várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szelet nagy területen viharos lökések kísérik. 

Időjárás-előrejelzés keddre, Bonifác napjára

Időjárás-előrejelzés keddre, Bonifác napjára - Forrás:met.hu

Kedden, Bonifác napján, többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szelet erős, viharos lökések kísérik. 

.