Hirdetés

Széllökés és heves zivatarok - Itt az újabb figyelmeztetés

Széllökés és heves zivatarok - Itt az újabb figyelmeztetés

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.05.29. 01:28

Itt a legfrissebb időjárás-előrejelzés.

Hirdetés

A Kárpát-medence időjárást szerda estig egy hullámzó frontálzóna alakítja, amely labilizálja a légkört, így többfelé alakul ki zápor, zivatar.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Széllökés

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu


Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

Szerdán is sok helyütt számíthatunk csapadékra, a zivatarok viszont már csak a Dunától keletre alakulnak ki nagyobb számban, melyet helyenként felhőszakadás is kísérhet. Továbbá délkeleten egy-egy heves zivatar is lehet. Éjszaka már nagy területen északira fordul a légmozgás, szerdán pedig, főként az Észak-Dunántúlon, megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Északnyugaton napközben egy-egy 65-70 kilométer/órás széllökés is előfordulhat.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon 14 és 18, keletebbre 20 és 25 fok között várható.

Időjárás csütörtökön

Időjárás csütörtökön - Forrás:met.hu

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délután főként keleten lassan vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Ismétlődő eső, zápor, néhol zivatar is várható, de délutánra nyugaton már jelentősen gyengül a csapadékhajlam, miközben keleten további záporok, zivatarok alakulnak ki.

.