Hirdetés

Ilyen időjárás várható pénteken és a hétvégén - Mutatjuk a részleteket
pixabay

Ilyen időjárás várható pénteken és a hétvégén - Mutatjuk a részleteket

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.05.24. 01:27

Nedves levegő érkezik a Kárpát-medence fölé pénteken. Mutatjuk a hétvégi időjárás részleteit.

Hirdetés

Egy sekély ciklon hátoldalán még többnyire nedves levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, péntek estig elsősorban a középső és keleti országrészben várható csapadék.
    
Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken a Dunántúl nyugati felén kissé felhős, napos idő ígérkezik. Keletebbre közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de némi napsütés ott is lehet. Elsősorban a középső és keleti országrészben fordulhat elő csapadék, nagyobb számban ezen belül is keleten, ahol elszórtan zivatar is kialakulhat. Fokozatosan csillapodik a légmozgás, pénteken jellemzően már csak élénk lökések kísérik az északnyugati szelet.


Időjárás-előrejelzés péntekre délutánra

Időjárás-előrejelzés péntekre délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 22 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Időjárás-előrejelzés szombatra   

Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton napos idő várható. Főként a Dunától keletre elszórtan várható zápor, esetleg egy-egy zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb hőmérséklet 20-25 fok között várható.
 

Időjárás-előrejelzés vasárnapra    

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap is sok lesz a napsütés. Elszórtan várható zápor, néhol zivatar. Csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A minimumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű. A maximumok 21-26 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

.