Hirdetés

Itt van a legfrissebb időjárás-előrejelzés a hétvégére

Itt van a legfrissebb időjárás-előrejelzés a hétvégére

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.05.04. 01:27

A hétvégén egy hullámzó frontálzóna alakítja a térség időjárását, ami csak lassan vonul át az ország felett, s mögötte hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezik a térségbe. Részletek:

Hirdetés

A Kárpát-medence időjárását előbb az észak felől érkező frontálzóna, majd a mediterrán térségben kialakuló ciklon határozza meg, csapadékos időre számíthatunk. 

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás:met.hu

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, kezdetben délen és keleten lehetnek rövidebb napos időszakok. Szombaton napközben többfelé várható eső, zápor, főleg délen és keleten néhol zivatar is kialakulhat. A főként keleten erős délnyugati szél éjszakára mindenütt mérséklődik, majd szombaton helyenként megélénkül. Viharos széllökés zivatar környezetében is előfordulhat. 

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 14 és 22 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

A hétvégén egy hullámzó frontálzóna alakítja a térség időjárását, ami csak lassan vonul át az ország felett, s mögötte hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezik a térségbe.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Markáns lehűlés várható vasárnaptól az országban, néhol kis eséllyel havas eső, hó is eshet hétfőre virradóra

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra - Széllökés

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

 

.