Hirdetés

Öt megyére figyelmeztetést adtak Pongrác napjára, vasárnapra
pixabay

Öt megyére figyelmeztetést adtak Pongrác napjára, vasárnapra

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.05.11. 18:27

Pongrác, Szervác, Bonifác. Ilyen időt hoz az első májusi fagyosszent.

Hirdetés

A nyugat felől vonuló frontálzóna, majd a mediterrán térségben kialakuló ciklon vasárnap estig eléri a Kárpát-medence nyugati tájait is, emiatt ott többfelé lesz eső, zápor, és több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu


Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre

Időjárás-előrejelzés vasárnap délelőttre - Forrás:met.hu

Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon és a középső országrészben éjszaka többfelé várható zápor, helyenként zivatar, ugyanakkor keleten változóan felhős lesz az ég.

Vasárnap a Dunántúlon folytatódik az erősen felhős vagy borult idő többfelé esővel, záporral, délután, este délnyugaton néhol zivatarral. Másutt változóan felhős lesz az ég, és főként a Duna-Tisza közén fordulhat elő helyenként zápor, északkeleten, keleten csapadék nem valószínű.

Eleinte a délnyugati szél időnként megélénkül, majd éjszaka nyugaton északnyugatira fordul. Vasárnap a Dunántúlon az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik, keleten megélénkül az északkeleti szél. Zivatarok környezetében szombaton és vasárnap is lehetnek viharos széllökések. 

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra

Időjárás-előrejelzés vasárnap délutánra - Forrás:met.hu


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap nyugaton 14, keleten 24 fok körül alakul.

.