Időjárás-előrejelzés, melyből megtudhatja mikor ér véget a hőség

Időjárási hírek

2019.06.26. 01:33

Az időjárás-előrejelzés részletei a hétvégéig:

Szerda estig hazánk időjárását egy északi magasnyomás alakítja, ennek peremén egyre melegebb és szárazabb levegő áramlik hazánk fölé.

Hőség - Figyelmeztés szerdára

Hőség - Figyelmeztés szerdára - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre

Időjárás-előrejelzés szerda délelőttre - Forrás:met.hu

Szerdán túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes időre számíthatunk. A déli szél már csak Sopron és a Fertő körül élénkülhet meg, illetve zivatar környékén átmeneti szélerősödés is valószínű, másutt azonban gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra

Időjárás-előrejelzés szerda délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul, de az északi völgyekben néhány fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 32 és 35 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön észak felől néhány órára megnövekszik a felhőzet, és keletebbre több helyen várható zápor, zivatar. Késő délutánra, estére kiderül az ég. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, több helyen megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken nagyrészt derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk. Keleten képződhet több gomolyfelhő, de csapadék ott sem várható. Az északi szelet élénk vagy erős lökések kísérik. Az északi szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

.