Hirdetés

37 fok is lehet csütörtökön, de jégesővel jön a vihar - Mutatjuk a részleteket
MTI/Kallos Bea

37 fok is lehet csütörtökön, de jégesővel jön a vihar - Mutatjuk a részleteket

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.06.27. 01:29

Lesz olyan terület, ahol tetőzik a hőség és a viharból is legrosszabbat kapják. Részletek:

Hirdetés

Csütörtökön tetőzik a kánikula, délután zivatarokkal érkezik a hidegfront.

Hőség - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre

Hőség - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint csütörtökre a hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Azt írták: várhatóan az északkeleti, keleti részek kivételével 25-27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet a délnyugati országrészben a magasabb értékekkel.    

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában 17-22 fok között alakul, de a magasabban fekvő helyeken, illetve a nagyobb városokban ennél melegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 31-36 fok között alakul, de egy-egy helyen 37 fok sem kizárt.

Zivatar - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre

Zivatar - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Kiemelték továbbá, hogy csütörtökön délután helyenként kialakulhat zivatar, amelyek környezetében viharos széllökés is lehet. Keleten egy-egy heves zivatar is kialakulhat, kisebb területen 90-100 kilométer/óra feletti széllökés, kis területen nagy méretű jéggel, illetve kis területen átmeneti felhőszakadás kíséretében.   

A zivatarveszély miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken napos időre számíthatunk, keleten helyenként több gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. Az északi szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.