Hirdetés

Ez az öt megye megússza a keddi hőséget, öt pedig a jégesős zivatart

Ez az öt megye megússza a keddi hőséget, öt pedig a jégesős zivatart

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.07.01. 18:37

Az ország egyik részére a hőség miatt, másik részére zivatar miatt adtak ki figyelmeztetést keddre. Részletek:

Hirdetés

A hőség és a zivatarveszély miatt is országszerte figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre.

Hőség - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre

Hőség - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a hőség miatt Békés és Csongrád megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Kiemelték továbbá, hogy az UV-B sugárzás kedden is elérheti az extrém szintet.

Zivatar - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre

Zivatar - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés keddre- Forrás: met.hu

A zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
    

Azt írták: kedd reggelig északnyugaton, esetleg az északi határ közelében van esély zivatar kialakulására. A nap további részében elsősorban az ország északnyugati felében valószínű elszórtan zivatar, néhol viharos szél, kisebb méretű jég kíséretében. Északkeleten egy-egy zivatart a délutáni órákban 80-90 kilométer/óra feletti széllökés és nagyobb (2 centiméter átmérőjűnél is nagyobb) méretű jég kísérhet.
    

A középhőmérséklet általában 25, 26 fok körül alakul, délkeleten 27 fok felett várható. Az északnyugati megyékben viszont már 25 fok alatti napi középhőmérséklet valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-22, a legmagasabb hőmérséklet 28-35 fok között valószínű. A jelenlegi előrejelzés szerint szerdán a maximumok már 25-30 fok között alakulnak.

.