Hirdetés

Extrém időjárás várható szombaton - Itt a hétvégi időjárás-előrejelzés

Extrém időjárás várható szombaton - Itt a hétvégi időjárás-előrejelzés

Időjárási hírek

MTI/met.hu

2019.07.06. 01:19

Extrém UV-B-sugárzás és hőség várható. Itt vannak a részletek.

Hirdetés

Szombatra az extrém UV-B-sugárzás és néhány megyére a hőség miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hőség - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombat

Hőség - Figyelmeztető időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás: met.hu

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a hőség miatt Baranya, Somogy és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Mint írták: szombaton a napi középhőmérséklet a délnyugati területeken elérheti a 25 Celsius-fokot. Egyéb kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás:met.hu

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában 12-18 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 29-34 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra    

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu

Felhívták a figyelmet továbbá, hogy az UV-B-sugárzás elérheti a 8-as szintet. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mindenkitől azt kéri, fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Ha lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap a napsütés mellett erősödő gomolyfelhő-képződés várható, és több helyen alakul ki zápor, zivatar. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű, délkeleten lesz napközben a legmelegebb, nyugaton a hűvösebb.

.