Hirdetés

Hétvégén itt a Kutatók éjszakája - A debreceni, a nyíregyházi, a szombathelyi és a zalaegerszegi programok
MTI/Sóki Tamás

Hétvégén itt a Kutatók éjszakája - A debreceni, a nyíregyházi, a szombathelyi és a zalaegerszegi programok

2019.09.25. 13:17

Hirdetés

Kutatók éjszakája - Látványos kísérletek, előadások várják a látogatókat Szombathelyen

Látványos fizikai és kémiai kísérletekkel, a tudományt népszerűsítő ismeretterjesztő előadásokkal, műszaki érdekességekkel és interaktív játékokkal várja az érdeklődőket pénteken Szombathelyen az ELTE Savaria Egyetemi Központ - tájékoztatta az MTI-t Gaspari Gábor, az egyetem kommunikációs munkatársa.

A közönség az egyetem C épületének bejárata előtt délután négy órától este nyolcig tekintheti meg például a NapCsiga nevet viselő, napenergiával hajtott járművet, külön standokon mutatkoznak be a szombathelyi duális gépészmérnökképzésben közreműködő nagyvállalatok, de látogatható az ELTE szombathelyi asztrofizikai obszervatóriuma is.
    A tudományokat népszerűsítő előadásokon szó lesz majd például térképészetről, a gazdaságról és a pénzügyekről, a klímaváltozás és a migráció összefüggéseiről, az ipari robotok alkalmazásáról, világító növényekről, de akár a konyhában elvégezhető kémiai kísérletekről is.
 

Megismerkedhetnek a résztvevők a 3D-s szemüveg használatával, készíthetnek hőkamerás felvételeket, részt vehetnek országismereti kvízjátékban, hallhatnak a mérések pontosságáról, olyan növényekről, amelyek megváltoztatták a történelmet, de szó esik majd a boszorkányokról és középkori tengeri hadviselésről, valamint a hódok életéről is.

A kutatásfejlesztésre és az innovációra fókuszálnak a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények a Kutatók éjszakáján, emellett pénteken új helyszínen, a kutatási és technológiai központban is fogadják a látogatókat.  

Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.