Ezeket a tévécsatornákat érinti a leállás kedden

MTI/alon

2020.02.03. 13:57

Február 4-én korlátozottan lesznek elérhetőek a közmédia földfelszíni tévécsatornái. Ezeket a csatornákat érinti a leállás:

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírása alapján kötelezően új frekvenciákra kerülnek a közszolgálati televíziós csatornák. A digitális földfelszíni műsorsugárzásban

2020. február 4-én, kedden 7:00 és 19:00 óra között teljes, minden adóállomást és programcsatornát érintő leállás lesz.

Ennek értelmében az ország területén 91 adó vételkörzetében és több mint 300 frekvencián

az M1 HD, az M2 HD, a Duna HD, az M4 Sport HD, az M5 HD és Duna World televíziós csatornák nem lesznek elérhetőek néhány órán keresztül.

Azonban a műholdas műsorsugárzás zavartalan lesz, továbbá a közmédia műsorai ez idő alatt is követhetőek élőben online a mediaklikk.hu felületén.

A digitális adók visszakapcsolását követően, előreláthatólag 19:00 óra után javasoljuk a meglévő digitális földfelszíni vevőeszközök manuális újrahangolását. Ez a folyamat mindössze néhány percig tart, ezt követően változatlan feltételek mellett nézhetők a közszolgálati csatornák.

A változásokkal és az újrahangolással kapcsolatban további információk elérhetőek az Antenna Hungária weboldalán és a 1211-es Call center számon; valamint a DVB-T Infocsatornán, a 99-es programhelyen.

.