FKF - Felkészülten, készenlétben várja az éjszakai havazást

MTI

2020.02.27. 23:57

Bevetésre készen várják a csapadékot

Budapesten éjszaka havazás várható, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. munkatársai és célgépei "bevetésre készen várják a csapadékot" - olvasható a társaság csütörtökön, késő este az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése miatt az FKF munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárást, már a havazás kezdete előtt kivonulnak és megelőző szórást végeznek.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a társaság gépjármű-karbantartást és hóeltakarítást végző munkatársai minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy "az elöregedett gépparkállományból eredő negatív következményeket mérsékeljék" és egy esetleges nagyobb havazás esetén Budapest közúthálózatának járhatóságát biztosítsák.

Az FKF először a hidakat, felüljárókat, a repülőtérre vezető utat, valamint az autópályák és a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszait tisztítja. Ezeket követik az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, az egyéb autóbusz- és közösségi közlekedési útvonalak, a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak. Ezután takarítják a mellékútvonalakat.

 A tájékoztatás kitér arra: az elmúlt évtizedben "lecsökkent téli célgép-állomány és a képesített munkaerő részbeni hiánya" miatt a mellékútvonalak tisztítása "bizonyos helyzetekben késedelmet szenvedhet". A társaság ennek ellenére felkészülten, készenlétben várja az éjszakai havazást - zárul a közlemény.

.