Húsvéti receptek - Három különleges húsétel recept húsvétra, amit mindenki szeretni fog

Húsvéti receptek

alon.hu

2020.04.08. 19:17

Egészben sült karaj

Egészben sült karaj

  • 1,5 kg csont nélküli sertéskaraj

Hozzávalók a hús pácolásához:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál egyéb zsiradék (ez lehet fűszervaj, sertészsír)
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kanál majoranna
  • 1 fej fokhagyma
  • őrölt kömény
  • 2 evőkanál mustár
  • só, bors

Elkészítés:

1 nappal korábban:

  • A páchoz keverje össze a fűszereket. A fokhagymából csak két gerezdet nyomjon bele.
    Ezt követően egy éles kés hegyével pár helyen szurkálja meg a csont nélküli karajt, és ezekbe a zsebekbe szúrjon be egy-egy szelet fokhagymát.
  • Az elkészített páccal dörzsölje be a karajt, takarja le és tegye egy napra a hűtőbe.

Másnap:

  • Vegyen elő egy nagy kerámiasütőt. Kenje ki egy kis zsiradékkal az edény alját és a húst, a zsírosabb felével lefele, tegye bele. Öntsön alá egy kis hidegvizet.
  • Az edényt takarja le alufóliával és csúsztassa be a sütőbe. Előmelegíteni nem szükséges, 180 fokon süsse. Kb. háromnegyed óra elteltével az alufóliát vegye le és úgy süsse tovább. A következő fél óra múlva a húst fordítsa meg és a sütés végig időnként saját szaftjával locsolgassa. Kb. 1,5-2 óra alatt sül meg. (Sütőtől függ.) Ha egy hegyes kés könnyen áthatol a húson, akkor jó ill. ha már szép ropogósra sült.
  • Krumplipürét vagy zöldköretet készítsen hozzá.
Még nincs vége! A cikk folytatódik a következő oldalon.
.