Húsvéti receptek - Három különleges húsétel recept húsvétra, amit mindenki szeretni fog
Húsvéti receptek
alon.hu
2020.04.08. 19:17
Húsvéti húsrolád
Kiadós, finom és akár előre is elkészíthető. Készíthető szárnyas húsból - csirke és pulykahúsból vegyesen -, de akár sertéscombbal kombinálva is.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell és pulykamell vegyesen, de hozzávalókat variálhatjuk például úgy is, hogy 50 dkg csirkemell és 50 dkg sertéscomb, ízlés szerint.
1 cs. bacon szalonna
2 tojás
2 fej vöröshagyma + pici olaj
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
Fűszerek: ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, majoranna, rozmaring
Friss petrezselyemzöld
Amivel ünnepivé varázsolhatja:
5 db főtt tojással vagy
15-20 dkg hasábokra vágott kemény sajttal
Elkészítés:
A húsokat darálja le. A csirkét és a pulykát nem kell nagyon apróra.
Tegye egy mély tálba, amiben össze tudja keverni. A hagymát vágja össze és egy kicsit olajon pirítsa meg, majd keverje hozzá a húshoz. Tegye bele a zúzott fokhagymákat is. Majd jönnek a fűszerek és végül a tojás és a frissen vágott petrezselyemzöld. Mindezt keverje össze, majd jöhet az összeállítás.
Vegyünen egy mély őzgerinc formát. Bélelje ki bacon szeletekkel, úgy, hogy kissé egymásra érjenek a szeletek és a forma szélén kilógjanak.
A fűszeres darált húst kanalazza rá félig. Ha az ünnepi változatot készítjük, akkor ide nyomja bele a főtt tojásokat ill. a sajthasábokat. Ha ez is megvan, végül kanalazza rá a maradék húst is.
Hajtogassa rá a bacon szeleteket. Takarjale alufóliával.
Előmelegített sütőbe tegye és süsse 200 fokon 40-50 percig. A húsoktól függ a sütési idő. A csirkés változatnak rövidebb, míg a sertéshússal kombinált húsrolád sütése kicsit hosszabb időt vesz igénybe.
Vegye le az alufóliát és még pirítsa további 10 percig.
Hidegen és a melegen is kitűnő vendégváró.
Hidegen vegyes salátával, melegen burgonyapürével tálaljuk.