Húsvéti receptek - Három különleges húsétel recept húsvétra, amit mindenki szeretni fog

Húsvéti receptek

alon.hu

2020.04.08. 19:17

Húsvéti húsrolád 

Húsvéti húsrolád  

Kiadós, finom és akár előre is elkészíthető. Készíthető szárnyas húsból - csirke és pulykahúsból vegyesen -, de akár sertéscombbal kombinálva is.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell és pulykamell vegyesen, de hozzávalókat variálhatjuk például úgy is, hogy 50 dkg csirkemell és 50 dkg sertéscomb, ízlés szerint.
  • 1 cs. bacon szalonna
  • 2 tojás
  • 2 fej vöröshagyma + pici olaj
  • 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
  • Fűszerek: ízlés szerint só, bors, őrölt kömény, majoranna, rozmaring
  • Friss petrezselyemzöld

Amivel ünnepivé varázsolhatja:

  • 5 db főtt tojással vagy
  • 15-20 dkg hasábokra vágott kemény sajttal 

Elkészítés:

  • A húsokat darálja le. A csirkét és a pulykát nem kell nagyon apróra.
  • Tegye egy mély tálba, amiben össze tudja keverni. A hagymát vágja össze és egy kicsit olajon pirítsa meg, majd keverje hozzá a húshoz. Tegye bele a zúzott fokhagymákat is. Majd jönnek a fűszerek és végül a tojás és a frissen vágott petrezselyemzöld. Mindezt keverje össze, majd jöhet az összeállítás.
  • Vegyünen egy mély őzgerinc formát. Bélelje ki bacon szeletekkel, úgy, hogy kissé egymásra érjenek a szeletek és a forma szélén kilógjanak.
  • A fűszeres darált húst kanalazza rá félig. Ha az ünnepi változatot készítjük, akkor ide nyomja bele a főtt tojásokat ill. a sajthasábokat. Ha ez is megvan, végül kanalazza rá a maradék húst is.
  • Hajtogassa rá a bacon szeleteket. Takarjale alufóliával.
  • Előmelegített sütőbe tegye és süsse 200 fokon 40-50 percig. A húsoktól függ a sütési idő. A csirkés változatnak rövidebb, míg a sertéshússal kombinált húsrolád sütése kicsit hosszabb időt vesz igénybe.
  • Vegye le az alufóliát és még pirítsa további 10 percig.
  • Hidegen és a melegen is kitűnő vendégváró.
  • Hidegen vegyes salátával, melegen burgonyapürével tálaljuk.
.