Hirdetés

Augusztus 20. - Jön a hosszú hétvége - Így módosul a buszközlekedés
MTI/Balogh Zoltán

Augusztus 20. - Jön a hosszú hétvége - Így módosul a buszközlekedés

Augusztus 20.

MTI/alon.hu

2020.08.18. 17:23

Változik a Volánbuszok közlekedési rendje az augusztus 20-i hosszú hétvégén. Itt vannak a részletek:

Hirdetés

Módosul a Volánbuszok közlekedési rendje az augusztus 20-ai hosszú hétvége miatt: csütörtökön a munkaszüneti napok, pénteken és szombaton a szabadnapok menetrendje szerint járnak a buszok - közölte a Volánbusz Zrt. az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a munkanap-áthelyezés miatt augusztus 28-án a vasárnapi, 29-én a munkanapoknak megfelelő menetrend lesz érvényben.

Az autóbuszok közlekedési rendje az augusztus 20-a körüli időszakban:

Dátum Közlekedési rend
aug. 19. szerda nyári tanítási szünetes munkanap, a hetek utolsó munkanapja
augusztus 20. csütörtök munkaszüneti nap*
aug. 21. péntek szabadnap
aug. 22. szombat szabadnap
aug. 23. vasárnap munkaszüneti nap, a hetek első munkanapját megelőző nap
aug. 24. hétfő nyári tanítási szünetes munkanap, a hetek első munkanapja

*augusztus 20-án a bevásárlóközpontok és az áruházak zárva tartanak, ezért az alábbi vonalak járatai módosított menetrend szerint közlekednek:

  • A 305-ös és 306-os autóbuszok egész nap nem közlekednek.
  • A 308-as és 309-es autóbuszok nem érintik Fót, Auchan áruház megállót.
  • A 310-es, 311-es, 318-as és 319-es autóbuszok nem érintik Fót, Auchan áruház megállót. A menetrend szerint betérő járatok Budapest, Újpest-Városkapu végállomásról 8 perccel később indulnak.
  • Az 580-as vonal járatai Vecsés, Market Central megállóhely érintése nélkül közlekednek, az áruházat követő megállóhelyeken a menetrend szerinti indulási idők betartásával.
  • A 744-es és 746-os autóbuszok Érd, Autóbusz-állomás és Érd, TESCO között nem közlekednek, ezért Érd, Erika utca megállóhelyet sem érintik.
  • A 760-as és 762-es autóbuszok a Premier Outlet áruház érintése nélkül közlekednek, az áruházat követő megállóhelyeken a menetrend szerinti indulási idők betartásával.
  • A 830-as vonalszámú autóbuszok nem érintik Solymár, Auchan áruház megállóhelyet.
  • Szolnokon a 17-es (Vasútállomás – Family Center – Vasútállomás) vonalon a járatok nem közlekednek.

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően is közlekedhetnek, amiről a honlapon adnak tájékoztatást.

A hosszú hétvégén várhatóan megnő az utasforgalom, ezért a közlekedési társaság azt javasolja, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerüléséért a jegyeket elővételben, online vagy a közlekedési mobiljegy appon és társalkalmazásain keresztül vegyék meg.

Az így vásárolt teljesárú, 50 és 90 százalékos helyközi (távolsági) menetjegyekre, valamint a kiegészítő jegyekre 5 százalék kedvezményt ad a Volánbusz - írták.

Hozzátették: az augusztus 29-ei hétvégén az átlagosnál szintén nagyobb forgalom várható, ezért indulás előtt érdemes a társaság honlapján, ezen a címen tájékozódni az utazási lehetőségekről.

.