Koronavírus - Így különböztesse meg a Covid-19 fertőzést az allergiától

Koronavírus

nnk.hu/alon.hu

2020.09.13. 12:57

Ebben különböznek a koronavírus és az allergia tünetei.

A koronavírus és az allergia tüneteinek beazonosításához a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a Facebook-oldalán tett közzé tájékoztatást.

A parlagfűre érzékenyek, ill. az allergiások tünetei többek között a: tüsszögés, náthajellegű orrfolyás, orrdugulás, könnyező szemek, torokviszketés, torokköszörülés, a szem fáradékonysága, nehézlégzés, általános fáradtságérzet, enyhe fejfájás.

 Amire a légúti allergiában szenvedőknek még jobban oda kell figyelni, az a  kézhigiénia. Ők gyakrabban nyúlnak szemükhöz, orrukhoz, így a gyakori kézmosás, kézfertőtlenítés nekik még fontosabb.

koronavírus gyakori tünetei közé tartozik a láz, a száraz köhögés, a légszomj és a fáradtság. Ezek allergia esetén csak ritkán, illetve néha fordulnak elő. Továbbá a szaglás vagy ízlelés elvesztése is előforduló tünet, ami allergia esetén nem jellemző.

Az allergia gyakori tünete lehet még az asztmás nehézlégzés, amelyek koronavírus esetén nem jellemző. (Csak rendkívül súlyos esetekben fordul elő légzési nehézség, illetve légszomj.) Az orrfolyás szintén az allergia gyakori tünetének számít, koronavírusnál csak ritkán fordul elő.

Koronavírus vagy allergia
Koronavírus vagy allergia? - Így ismerheti fel a különbséget

 

.