Ekkor érkezik a nyugdíj októberben

Nyugdíj

alon

2020.10.01. 18:57

Nyugdíjutalási, kézbesítési időpontok és egyéb tudnivalók.

Az október havi nyugdíjakat 2020. október 09. (pénteken) utalja a Magyar Államkincstár. 

A bankszámlára történő utalásnál a jóváírás, az utalás napját követő munkanapon történik meg, azaz várhatóan október 12-én, hétfőn. 

Ha a nyugdíjat a posta kézbesíti, akkor az ún. postai kifizetési naptárban – amelyet a Magyar Posta Zrt. a tárgyévet megelőzően már eljuttatott – meghatározott napon kapja kézhez.

További tudnivalók a postai átvétellel kapcsolatban

Ha a nyugdíjkézbesítéskor nem tartózkodik otthon, akkor a postás értesítést hagy hátra. A postai értesítésen feltüntetik annak a postahelynek a telefonszámát, ahol telefonon kérhető az ismételt kézbesítés, melynek külön díja ebben az esetben nincs. Az ismételt kézbesítéskor a címzett vagy az eseti meghatalmazott átveheti az összeget.

A járványveszély nem múlt el, továbbra is szükség van néhány megelőző biztonsági intézkedésre. 

- 2020. szeptember 21-től kötelező a szájat és orrot eltakaró maszkot viselni postai ügyintézéskor, erről a 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet rendelkezik. A maszkhasználat az ügyféltérbe való belépés feltétele, így ha valaki maszk viselése nélkül lép be, akkor a postai munkatársak felszólítják, hogy vegyen fel maszkot, vagy azonnal hagyja el a postahely területét.

- A postai nyitvatartás első órájában elsőbbséget élveznek a 60 éven felüliek a kiszolgálásban.

- Sorban állás közben tartsanak 1,5 méteres védőtávolságot!

Nyugdíjkézbesítés, ha hatósági házi karanténban van:

A hatósági házi karanténnal érintett címeken a Magyar Posta mellőzi a személyes kézbesítést a karantén megszűnéséig. Ez azt jelenti, hogy nyugdíjat sem kézbesíti a karantén ideje alatt, mivel azok személyes átadást igényelnek.

Azonban ezen időszak alatt a karanténban nem érintett jogosult átvevők a kézbesítési ponton átvehetik azokat. A küldemények kézbesítését a karantén lejáratát követően megkísérli a posta, a szokásos szabályok szerint, és sikertelen kézbesítés esetén őrzi azokat átvételig, de legfeljebb a letéti idő utolsó munkanapjáig. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy az információk és az időpontok tájékoztató jellegűek!

.