Hirdetés

Küszöbön a hidegfront, mely változást hoz - Időjárás-előrejelzés a következő 7 napra
alon.hu

Küszöbön a hidegfront, mely változást hoz - Időjárás-előrejelzés a következő 7 napra

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.11.15. 14:57

Meteorológiai előrejelzés november 16-22-ig. Mutatjuk a részleteket.

Hirdetés

A hét elején érkezik egy frissítő hidegfront, mely megszünteti ezt a ködös, párás, szürke időjárást. Kedden pár fokkal melegebb idő is valószínű és némi napsütésre is van kilátás. A szél erős lesz. Itt vannak a további részletek:

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Jelentősebb változást a hétfői hidegfront hoz. Borult párás idővel indul a hét. A nap első felében helyenként, délután több helyen fordulhat elő eső. Nagyobb mennyiségben a Dél-Dunántúlon várható. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre​ - Forrás:met.hu

A hidegfront vastag, összefüggő felhőzete kedden lassanként délkelet felé vonul. Több helyen, főként az ország nyugati felén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Elsősorban délen és keleten valószínű szórványosan eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon nagy területen erős lesz
A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára
Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

A hajnali köd illetve rétegfelhőzet feloszlása után szerdán sok helyütt számítani lehet hosszabb-rövidebb napsütésre. Néhol előfordulhat szitálás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre
Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Az éjszaka kialakuló köd csütörtökön napközben is megmaradhat. Csak néhány helyen fordulhat elő némi napsütés. Az Észak-Dunántúlon sok helyütt megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Pénteken eleinte főként rétegfelhőzetre számíthatunk, majd elsősorban északnyugaton vastagszik a felhőzet. Emellett helyenként napos időszakok is lehetnek, főleg délkeleten. Nyugaton és északon valószínű szórványosan eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés szombatra és vasárnapra

Felhős időre van kilátás. A Dunántúlon eső, zápor is kilakulhat, a hegyekben helyenként hózápor. Több helyütt megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik az északi, északkeleti szél.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés a következő 7 napra - Időjárás november 16-22-ig.

.