Ekkor érkezik a nyugdíj májusban

Nyugdíj

alon.hu

2021.05.02. 17:57

Nyugdíj utalási, kézbesítési időpontok.

Nyugdíjkifizetés májusban

A május havi nyugdíjakat 2021. május 12-én (szerdán) utalja a Magyar Államkincstár. 

Tájékoztató a banki és postai nyugdíjkifizetésekről

Amennyiben az ellátás postai úton kerül kifizetésre, annak kézbesítése a Magyar Posta Zrt. által előzetesen biztosított ún. nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon történik.

Ha pénzintézetnél vezetett számlára kérte az ellátást, akkor: 

A nyugellátás kifizetése havonta a tárgyhónapra történik, legkorábban attól a naptól kezdve, amelytől azt határozattal megállapították a jogosultság megszűnésének (megszüntetésének) napjáig. 

A maszkviselés szabályai a postákon, ill. küldemény átvételekor

A maszkviseléssel kapcsolatos szabályok egyelőre változatlanok a postákon. Közterületen, üzletekben így a postákon is kötelező maszkot hordani. Ez alól nem mentesít a védettségi (oltási) igazolvány. 

A maszkviselés – az intézkedés visszavonásáig – a postákra való belépés feltétele, így aki a felszólítás ellenére sem húz maszkot, annak el kell hagynia a postát.

A postai kézbesítők a háznál kézbesítés esetén megtagadhatják a kézbesítést, amennyiben magánterületen (pl. saját ingatlanon, társasház lépcsőháza) a maszkot nem viselő címzett nem hajlandó a másfél méteres védőtávolság tartására, vagy ha közterületen (pl. a cím közvetlen közelében lévő járdán) – védőtávolság betartásától függetlenül – maszk nélkül kívánja az átvevő átvenni a küldeményt.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az adatok, időpontok tájékoztató jellegűek!

.