Az idén 14 virágkompozíció lesz látható a Debreceni Virágkarneválon

Augusztus 20.

MTI/alon.hu

2021.08.15. 13:56

A virágkocsikat 20-án láthatja a közönség.

Idén 14 virágkompozíció lesz látható a Debreceni Virágkarneválon.

Az idén nem lesz karneváli felvonulás és a külföldi fellépők is hiányoznak a járványhelyzet okozta bizonytalanságok miatt. 14 cég, egyesület, intézmény tartotta fontosnak, hogy részt vegyen az általa megálmodott virágkompozícióval.

A virágkocsikat 20-án a Nagyerdei körúton kiállítva láthatja a közönség, este pedig különleges fénytechnikával megvilágítva tekinthetik meg azokat.

Augusztus 21-én és 22-én a Kossuth téren és a Piac utcán lesznek láthatók a virágkocsik, amelyeket az érdeklődők ingyenesen és védettségi igazolvány nélkül tekinthetnek meg.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a Szent Koronát ábrázoló virágkocsit augusztus 20-án mutatják be Debrecenben, másnap pedig Nagyváradon is bemutatják, majd szeptember elején a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus résztvevői is megcsodálhatják Budapesten.

Átányi Ajtony, a Fórum Bevásárló Központ igazgatója a cég virágkocsijáról szólva elmondta, hogy az "Élj a divatnak szabadon!" címet viseli a virágkocsijuk, mert a pandémia után visszakapták az emberek a szabadságukat, ezért érdemes felújítani a ruhatárukat.

Bereczki-Szabó Lászlóné, a Debreceni Szakképzési Centrum kommunikációs csoportvezetője közölte, hogy 5. alkalommal vesznek részt a karneválon, melyen egy bölcs bagoly képviseli az intézményt. A kis baglyok pedig a diákokat jelenítik meg.

Bors Richárd, az "Egy a természettel" Nonprofit Kft. szakmai igazgatója elmondta, hogy a Vadászati Világkiállítás kabalakutyáját, Fátyolt formázzák meg.

Domokos Csilla, az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. szóvivője szerint 20. alkalommal indítanak virágkocsit, mellyel idén az óceánok műanyagszennyezésére akarják felhívni a figyelmet.

Gary Baker, a TEVA Gyógyszergyár Zrt. hatóanyaggyártásért felelős igazgatója kiemelte, a testi egészség mellett a mentális egészségre helyezik a hangsúlyt, ezért választották Szinnyei Merse Pál Majális című festményét alapötletnek.

Győrösi Pál, a Richter Gedeon Nyrt. pr- és kormányzati kapcsolatokért felelős munkatársa közölte, hogy választásuk a Tesz-vesz Város figuráira esett.

Majoros Petronella, Hajdúszoboszló alpolgármestere közölte, Prémium zóna címmel a város turisztikai attrakcióit jelenítik meg virágkocsijukon.

Szöllősi Béla, a Magyar Posta Kelet-magyarországi Területi Igazgatóságának vezetője kifejtette, a 100 éves debreceni postának állítanak emléket postagalambot ábrázoló virágkompozíciójukkal, amelyen már a megújulás is érzékelhető a galamb szájában megjelenő QR-kóddal.

.