December 30-án Jazz Előszilveszter három zenekarral a Fonóban

MTI

2021.12.30. 13:21

Nép- és világzenei, valamint dzsesszkülönlegességekkel búcsúzik az óévtől a Fonó Budai Zeneház. A fellépők között lesz mások mellett Boban Markovic és zenekara, Lakatos Mónika és a Romengo, lesz Jazz Előszilveszter és Fonó Folk Szilveszter.

Tálas Áron zongorista és zeneszerző nemrég költözött haza Bázelből, ahol egy évet töltött; triójával második lemezükről, a Little Beggar című albumról játszanak, emellett új számok is elhangzanak. A billentyűs-zeneszerző Kaltenecker Zsolt Mózes Tamarával közös duójával lép színpadra: zenei univerzumuk a dzsessz, a pop, a rock, az elektronikus hangzások, a progresszív elemek és az improvizáció különleges keveréke. A Horváth Tojás Gábor Trió a megjelenés előtt álló Tricks című negyedik lemeze anyagát fogja bemutatni a Fonóban.

A hagyományos Fonó Folkszilveszter idén is a legnagyobb népzenész-néptáncos szilveszteri mulatságnak ígérkezik. Táncházzal búcsúztatják az óévet, az újat a Magyarpalatkai Bandával, Pálházi Bencével és bandájával, illetve a Fanfara Complexával köszöntik.

.