Egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank - Az átállást zökkenőmentesnek ígérik

MTI

2022.03.10. 08:08

Magyarország második legnagyobb kereskedelmi bankja jön létre.

Március utolsó napján egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank a Magyar Bankholding irányításában; a fúzió célja az ország legmodernebb, magyar tulajdonú pénzintézetének felépítése - tájékoztatta a holding az MTI-t. Hozzátették, hogy az egyesülés pontos menetrendjéről, az ügyfelek számára legfontosabb tudnivalókról a bankcsoport tájékoztató kampányt indított a gördülékeny ügyintézés érdekében.  

A közleményben kiemelték, hogy a Budapest Bank fiókok arculata megváltozik, és részben vagy egészben a jogutód MKB Bank logójával működnek tovább.
 Az egyesült bank teljesen egységes termék- és szolgáltatáspalettát fog kínálni, egységes árazással és értékajánlattal - húzták alá.

Jelezték azt is, hogy a pénzintézet 66 városban, 143 bankfiókkal és 184 ATM-mel lesz jelen.

Az ügyfelek az április 1. és 4. közötti időszakra várható átállással kapcsolatos tudnivalókról a bankszámlakivonataik mellé csatolt levelekből, elektronikus levelekből, a Budapest Bank és az MKB Bank honlapjain és közösségi média felületein is tájékozódhatnak.

Egerszegi Ádám, a Magyar Bankholding transzformációért felelős vezérigazgató helyettese a közlemény szerint elmondta, hogy az egyesüléssel járó informatikai és technikai átállások több rendszerük működését is érinteni fogják; azért tették hétvégére az átállást, hogy ügyfeleik ebből minél kevesebbet érezzenek.     

A közleményben rámutattak arra, hogy a teljes működési fúzió eredményeként 2023-ban mérlegfőösszeg alapján Magyarország második legnagyobb kereskedelmi bankja jön létre.

Felidézték, hogy az épülő szuperbank jelenleg egy olyan új, digitális banki platformot fejleszt, amely korszakváltást jelent mind a technológiában, mind az ügyfélélményben; az egyes termékek közötti átjárás egyszerűbbé, a konstrukciók pedig még inkább személyre szabhatóvá válnak.

A létrejövő nagybank a teljes piaci spektrum lefedését és minden ügyfélszegmens kiszolgálását célozza, miközben jelentős hangsúlyt kap a lakossági, mikro-, kis- és középvállalati, valamint agrár ügyfeleinek nyújtandó termék- és szolgáltatási paletta biztosítása is - ismertették. 

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták.

.