Ekkor érkezik az emelt nyugdíj és a nyugdíjprémium - Mutatjuk, mikor várható

Nyugdíj

alonmedia.hu

2022.11.07. 04:37

Hamarosan jön a nyugdíj, a nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium is.

Több mint 240 milliárd forint pluszpénzt folyósít az államkincstár a nyugdíjasoknak novemberben.

November havi nyugdíjutalás

A november havi nyugdíjakat 2022. november 11. (péntek) utalja a Magyar Államkincstár. Ha bankszámlára kérte az utalást, már november 11-én hozzájuthat járandóságához.

A havi ellátással együtt, november 11-én a kiegészítő nyugdíjemelést és a nyugdíjprémiumot is átutalják. 

 

Nyugdíj postai kifizetése

Az, aki a postai kézbesítést választotta, az eddig megszokott naptári napon, a postástól veheti át a neki járó összeget.
Az ún. nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a novemberi nyugdíjat, valamint a kiegészítő nyugdíjemelést és a nyugdíjprémiumot is.

 

Novemberi nyugdíj, nyugdíjemelés és nyugdíjprémium

A 4,5 százalékos kiegészítő nyugdíjemelést januárra visszamenőleg fizeti ki az államkincstár, mely a 13. havi nyugdíjra is érvényes. A kiegészítő emelés beépül az nyugdíjellátás összegébe, így decemberben már az emelt összegű nyugdíjat utalják.

Szintén a novemberi nyugdíjjal egy időben fizetik ki a nyugdíjprémiumot, ami az idén 10 ezer forint lesz.

A tízezer forintos nyugdíjprémiummal számolhat minden érintett, akinek legalább 80 ezer forint a nyugdíja. A nyugdíjprémium minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek jár, vagyis a juttatást nem csak az öregségi nyugellátásban részesülők vehetik majd kézhez.

Ezzel a pluszpénzzel a nyugdíjasok mellett többek között a rokkantsági és rehabilitációs ellátásban, az árvaellátásban, az özvegyi nyugdíjban, a baleseti és a rokkantsági járadékban részesülők is számolhatnak.

 

Itt vannak a hivatalos nyugdíj kifizetési időpontok 2022-ben

Felhívjuk a figyelmet, hogy az adatok, időpontok tájékoztató jellegűek!

.