Az új magyarorszag.hu végleg leváltja a korábbi e-ügyintézési tájékoztató portált

MTI

2022.12.14. 12:02

A régi és az új verzió eddig párhuzamosan működött.

December 16-án végleg megszűnik a 2000-es évek elején indított magyarorszag.hu, ám ez nem befolyásolja a 2020 februárjának végén megújult magyarorszag.hu portál működését - közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) kedden az MTI-vel.

A korábbi e-ügyintézési tájékoztató portál, amelynek címe ezentúl regi.magyarorszag.hu lesz, még azzal a céllal született, hogy segítséget nyújtson az állampolgároknak hivatali ügyeik intézésében. Ezt a honlapot és elődjét, az ekormanyzat.hu-t nem elektronikus ügyintézésre tervezték - írták.

Hozzáfűzték: a digitalizáció terjedésével és a jogszabályi környezet változásával korszerűbb, személyre szabott ügyintézési felület jött létre, amely fontos mérföldkő volt az elektronikus ügyintézés elterjedésének elősegítésében.

A 2020 februárjának végén indított, tartalmi és strukturális felépítésében is megújult magyarorszag.hu oldal a modern kor trendjeihez illeszkedő megjelenést kínál, a közérthetőbb tájékoztatások, valamint az áttekinthetőbb oldalszerkezet mellett mobileszközökről és asztali számítógépekről egyaránt lehetővé teszi az elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybevételét - tudatta a NISZ Zrt.

A portál az évek alatt olyan új ügyintézési lehetőségekkel, hasznos funkciókkal, illetve az e-közigazgatási szolgáltatások kényelmesebb használatát lehetővé tevő alkalmazásokkal bővült, amelyek a korábbi felületen még nem voltak elérhetők, a magyarorszag.hu oldalra ma már havonta átlagosan 7,2 millió magyar állampolgár látogat el. Indulásától idén decemberig több mint 50 millió ügyet intéztek itt online - írták a közleményben.

A két weboldal eddig párhuzamosan működött, és az évek során az e-ügyintézéshez kapcsolódó tájékoztatók, egyéb tartalmak bővített funkcióval az új portálra is átkerültek. A régi felület 2022. december 16-ai megszűnését követően a hivatali ügyekkel kapcsolatos minden szolgáltatás és fontos információ elérhető marad a magyarorszag.hu portálon, továbbra is biztosítva ezzel a gyors és gördülékeny elektronikus ügyintézés lehetőségét.

.