Pontkalkulátorral segíti a felvételizőket a Szegedi Tudományegyetem

MTI

2023.01.17. 08:57

Pontkalkulátor segíti a felvételizőket a Szegedi Tudományegyetemen.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kalkulátorral segíti a felvételizőket abban, hogy a jelentősen megváltozott felvételi eljárás során könnyedén kiszámolhassák, hány pontjuk van - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint az idén őszén induló képzések esetében megszűnt a jogszabályi minimumpont, és a felsőoktatási intézmények maguk dönthetnek arról, hogy előírják-e az emelt szintű érettségit a jelentkezés feltételeként vagy sem.

A 2024 őszén induló képzésekre jelentkezéskor pedig e változásokon túl a többletpontok rendszere is módosul: intézményi pontként az egyetemek saját, szakonként meghatározott pontrendszert alakíthatnak ki. Az SZTE szakokra profilozott, megújult pontrendszerének célja, hogy a széles körű képzési kínálatban minden jelentkező a számára legkedvezőbb felvételi pontot szerezhesse meg élethelyzetének, tudásának, korábbi teljesítményének elismeréseként.

Az SZTE a pontok kiszámítását egy kalkulátorral segíti, amely a https://pontkalkulator.szte.hu/ oldalon elérhető.

A pontkalkulátor összegyűjti az egyes szakoknál a plusz pontokat, segít a legmegfelelőbb szak kiválasztásában. Az oldalon keresztül a jelentkezők a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket is feltehetik az egyetem szakértőinek.

.