Pert nyert a Szerencsejáték Zrt., jogtalanul használták a védjegyeit

MTI

2023.04.24. 19:01

A lottoland.eu weboldalt üzemeltető máltai székhelyű társaságról van szó.

Jogosulatlanul használta a magyar engedéllyel nem rendelkező lottoland.eu-t üzemeltető Deutsche Lotto Und Sportwetten Limited társaság a Hatoslottó szó és ábrás, valamint a Skandináv lottó és a Kenó szóvédjegyeket, ezzel védjegybitorlást követett el a Fővárosi Törvényszék jogerős döntése szerint - közölte a Szerencsejáték Zrt. hétfőn az MTI-vel.     

Az ítélet hatására az lottoland.eu weboldalt üzemeltető máltai székhelyű társaság a "Hatoslottó plusz", a "Skandináv lottó+", valamint a "Kenó24/7" megjelölések magyarországi használatát április 20-tól beszüntette - írták.

A közlemény szerint a Szerencsejáték Zrt. keresetében azt kérte a Fővárosi Törvényszéktől, kötelezze a lottoland.eu weboldalt üzemeltetető máltai székhelyű Deutsche Lotto Und Sportwetten Limited társaságot a "Hatoslottó plusz", valamint a, "Skandináv lottó+", és a "Keno24/7" megjelölések magyarországi használatának abbahagyására, amit 2021. december 21-től folytatott.

A Szerencsejáték Zrt. azért indított peres eljárást, mert lottoland.eu weboldalon használt "Hatoslottó plusz" megjelölés összetéveszthetőségig hasonlít a már jól ismert "Hatoslottó" védjegyéhez. Hasonlóképpen összetéveszthetők a "Skandináv lottó" és a "Skandináv lottó+" megjelölések, illetve a "Kenó" és a "Kenó24/7" szómegjelölések - áll a közleményben.

A Szerencsejáték Zrt. álláspontja szerint a játékosok a Szerencsejáték Zrt. játékait a lottoland.eu weboldalon található szolgáltatásokkal könnyen összetéveszthették.

.