Szálló por - Jelentősen javult a levegő minősége az országban

MTI

2024.01.02. 09:10

A következő napokban változékony, többször szeles idő várható, időszakosan csapadékkal, így a levegőminőség jellemzően kedvező lesz.

Jelentősen javult a levegő minősége az országban - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) kedden közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

Az NNGYK adatai szerint az ország nagy részében elfogadható, négy településen pedig - Salgótarjánban, valamint a Sajó völgyének három településén, Putnokon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren - kifogásolt a levegő minősége.

Múlt héten a szálló por miatt veszélyes volt a levegő minősége a Sajó völgyében Sajószentpéteren és Kazincbarcikán, egészségtelen Putnokon. A mérések adatai szerint kifogásolt volt a levegő minősége Ajkán, Várpalotán, Tatabányán, Százhalombattán, Budapesten, Salgótarjánban, Miskolcon és Nyíregyházán.

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint a következő napokban változékony, többször szeles idő várható, időszakosan csapadékkal, így a levegőminőség jellemzően kedvező lesz.

.