Március 20-ig küldhetik meg a sajtótermékek hirdetési árjegyzéküket

MTI

2024.03.12. 20:10

Indul a választási kampány.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) március 20-ig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit, amelyek politikai hirdetést kívánnak közzétenni a június 9-ére kitűzött európai parlamenti, illetve önkormányzati választást megelőző kampányidőszakban - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Az ÁSZ közleményében felidézte: a választási eljárásról szóló törvény szerint az idei önkormányzati választásokat, illetve az európai parlamenti képviselők megválasztását megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely a választás kitűzését követő öt munkanapon belül hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-nak megküldte.

Az ÁSZ ezek alapján március 20-án 16 óráig fogadja a hirdetési árjegyzékeket.

Azt írták, az árjegyzékeket elektronikus és postai úton, de akár személyesen is fogadják.

Az Állami Számvevőszék az árjegyzékeket sajtótermékek szerinti bontásban az asz.hu oldalon teszi közzé, a lista a "Választások" menüpont alatt lesz megtekinthető.

Felhívták a figyelmet arra: a szavazást követő 15 napon belül a sajtóorgánumoknak azt is tudatniuk kell az ÁSZ-szal, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban. A részletes listát az ÁSZ a honlapján szintén közzéteszi, így egyértelműen kiderül majd, hogy a jelöltek és jelölőszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban, milyen terjedelemben jelentették meg az egyes sajtótermékek - tudatták.

.