2014-es húsvéti vásárok Bécsben

2014.04.05. 18:00

Öt helyszínen csaknem kétszáz stand nyílik a hétvégén az osztrák fővárosban.

Városszerte öt vásárban tankolhatnak húsvéti hangulatot az osztrák főváros látogatói és lakói. Csaknem kétszáz stand roskadozik a hímes tojások, kézműves termékek és húsvéti finomságok alatt.
 
A hétvégén nyitják meg kapuikat a húsvéti vásárok Bécsben, amelyek közül sokan a Schönbrunni Kastély előttit tartják a legnagyobbnak és legromantikusabbnak. A kastély barokk kulisszái előtt klasszikus és modern húsvéti ajándékok, gyönyörűen megrajzolt hímes tojások, faragott ajándéktárgyak, üveg- és kerámiaedények valamint illatos szappanok és fürdősók között válogathatnak az érdeklődők. Amíg a felnőttek a kulináris élvezeteknek hódolnak, a gyerekeket változatos program – marcipánnyúl-készítés, virágkötés és húsvéti tojáskeresés – várja.

2014-es húsvéti vásárok Bécsben
 
Európa legnagyobb tojáshegyéről híres az Altwiener Ostermarkt a Freyungon, amely idén ünnepli 25 éves jubileumát. A bécsi óvárosban található hangulatos terecskén mintegy negyvenezer hímes tojás tornyosul, a környező standoknál pedig finomabbnál finomabb húsvéti specialitások teszik próbára a böjtölőket. A gyerekeket itt kézműves műhely, bábszínház és egy nyúlistálló várja.
 
A tradicionális bécsi húsvéti vásárok közé tartozik az Am Hof kézműves vására is, ahol hímes tojások, virágkötészeti műremekek és – nevének  megfelelően – gyönyörű kézműves termékek árasztanak húsvéti hangulatot. Először rendeznek viszont húsvéti vásárt az Altes AKH  egyetemi campus parkjában, ahol a téli álmukból ébredő fák és bokrok gyűrűjében huszonöt kiállító várja az érdeklődőket.

2014-es húsvéti vásárok Bécsben
 
Javában zajlik a vásári ténykedés a 21. kerületben, a Franz Jonas Platz-on, ahol március közepe óta várják a húsvéthoz kapcsolódó kínálattal az érdeklődőket. A Freyungon, a Palais Harrach előtt pedig húsvéti finomságok bio verzióját szerezhetik be az egészségtudatos vásárlók.
 
Ausztria legszínesebb húsvéti ünnepével készül 2014. április 20-án a Práter, ahol 14 órától jelmezes nyulak és más tavasz-szimbólumok vegyülnek a látogatók közé. Élőzene, vidám bábszínház, bűvész-show és tarkabarka tavaszi parádé színesítik a programot.
 
.